بسماللهالرحمنالرحیم
طرح کیان کار در پی ارائه خدمات بدیع و نوین در کنار تلفیق، ترکیب و کیفیت افزایی به خدمات جاری و موجود قصد دارد بسته ای از خدمات را به جامعه هدف ارائه کند و تحولی در اشتغال پایدار و مرتبط دانش آموختگان دانشگاهی ایجاد نماید. در طرح کیان کار معتقدیم بایستی از جامعه دانش اموزی و دانشگاهی ایران از آمادگی برای دانشگاه به آمادگی برای اشتغال دست بیابد و ما مجریان طرح کیان کار تمام تدابیر و ایده هایمان در همسیر است
آموزش عمومی اهداف متعدد و متنوعی دارد یکی از بزرگترین اهداف آموزش عمومی از منظر آموزشوپرورش و خانوادهها ورود به حوزه آموزش عالی و دانشگاه است.
اهمیت روز افزون آموزش عالی تا به امروز
با اهمیت روزافزون آموزش در ایران و البته در مسیر توسعه قرار گرفتن جامعه نحوه و کیفیت اشتغال در ایران نیز بهمرور زمان متحول شد و اشتغال مبتنی بر تحصیلات تکمیلی و آموزش عالی یکی از بیبدیلترین پایههای اساسی اقتصاد ایران شد.
بدین ترتیب بود که خانوادهها با هدایت فرزندان خود به سمت دانشگاه سعی میکردند آینده روشنی را برای آنان رقم بزنند شکلگیری ساختارها و سازمانهای جدید اجتماعی و اقتصادی؛ مطالبه افراد تحصیلکرده را روزبهروز بیشتر میکرد و همین امر چرخه تمایل خانوادهها و هدایت فرزندان به سمت تحصیلات عالی را بیشتر مینمود.
کنکور اثر وضعی موقعیت موجود
مادامیکه تقاضای ورود به دانشگاه بیشتر میشد ساختارهای آموزش عالی به همان شکل و منوال قبل میبود. درنتیجه ی برهم خوردن توازن تقاضا و عرضه خودبهخود پدیدهای به نام کنکور شکل گرفت و پساز کنکور و رقابت فشرده متقاضیان دانشگاه برای ورود به تحصیلات عالی بود که کلاسهایی جهت کسب آمادگی برای کنکور شکل گرفت.
بارها از معضل کنکور و نحوه سنجش متقاضیان ورود به اشکال و انحای مختلف انتقاد شد و در نهایت در مدل اخیر سعی کردند سنجش متقاضیان ورود به دانشگاه را به سطح آموزش و پرورش و سالهای دوره تحصیل متقاضیان در دبیرستان تسرری بدهند. لحاظ قرار دادن نمرات ادواری دانش آموزان دبیرستانی در کنکور در کنار نمره کسب شده کنکور آنان سعی و خطایی است که متولین امر در حال انجام دادن آن هستند.
فارغ از میزان موفقیت این طرح نیز؛ بر خلاف ادعا ها کنکور هیچ گاه حذف نشد و نمیشود. فقط دغدغه ورود به دانشگاه و سپس ایفای نقش اقتصادی آتی دانش آموزان از یک نقطه زمانی منتهی به کنکور به سایر سالهای عمر و تحصیل در دوره دبیرستان آنان گسترش یافت. دغدغه ایی که خانواده از ابتدای دبیرستان دارند و فقط طراحان طرح جدید پذیرش دانشگاه سعی کردند شکل و شیوه پذیرش را حداقل به زعم خود منطقی و مطلوب تر کنند.
تا به امروز در سال 1401سالهای زیادی است که کلاس کنکور در اقصی نقاط کشور حتی در مناطق دورافتاده شهری و روستایی به شکل به انحای مختلف برگزار شده است و میشود، از کلاسهای کنکور حضوری که بگذریم،کتب و جزوات کنکور، کلاسها و دورههای مجازی کنکور و امثالهم نیز بهمرور جایگزین کلاس جایگزین کلاسهای کنکور حضوری شد
جای خود را در جامعه پیدا کردند.
تا تمامی داوطلبان ورود به دانشگاهها از فرصت برابر برای حضور در دانشگاه برخوردار شود.
نیازمندی جامعه به ساختاری جدید برای پذیرش نقش اقتصادی تازه واردهای فرهیخته
در این مقطع زمانی با توجه به شرایط جامعه نیاز به سازمان و ساختاری برای ایجاد آمادگی در دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی برای آمادگی برای تقبل و پذیرش مسئولیتهای اقتصادی و اجتماعی هستیم اگرچه مؤسسات خصوصی کلاسهای گوناگون مجازی و حضوری دورههای آموزش فنی و حرفهای مراکز تحت نظارت وزارت کار و دهها مورد و مدل دیگر در جامعه برای ایجاد آمادگی اشتغال در فارغالتحصیلان و دانشگاهیان مهیا شدهاست اما کماکان این نیاز مبرم و ضروری جامعه بدون پاسخ درخور باقیمانده است بهگونهای که یک سردرگمی در بین دانشجویان و فرهیختگان و حتی خانواده آنها پساز اتمام دوره تحصیلی وجود دارد و دیده میشود گسیل بیشازحد دانشجویان فارغالتحصیل شده از دوره کارشناسی به کارشناسیارشد و سپس دکترا تمایل به ورود به سازمانهایی همچون بانکها سازمانهای دولتی یا پیوستن به مجموعههای بزرگ تمایل به مهاجرت از کشور برای پیدا کردن فرصتهای شغلی جدید و دهها مورد دیگر همگی حکایت از اینموضوع دارد که خانوادهها و فارغالتحصیلان دانشگاهی و خانوادههایشان سعی میکنند به هر دری بزنند تا بتوانند موقعیت اقتصادی و اجتماعی خوبی فراهم کند با علم به اینموضوع که تمامی گزینههای یاد شده گزینههایی بهجهت رسیدن به یک اشتغال مطلوب و پایدار است بایستی اذعان کرد که برآیند این اشتغال بایستی در اقتصاد کل ایران نمود داشته باشد مادامیکه از اشتغال پنهان کاهش افزایش تورم کاهش ساعت کار مفید صحبت میکنیم و سایر شاخصهای دیگر اقتصاد ایران را مرور میکنیم درمییابیم که مهمترین عامل تحرک اقتصاد ایران که بایستی منابع و سرمایههای انسانی باشند چون درحال هدر رفت هست درنتیجه سایر عوامل اقتصادی نیز سامان خاص و مطلوبی نمییابند در طرح کیان کار قرار است مدلی از برنامهریزی برای آمادگی اشتغال را برای دانشجویان و فرهیختگان و دانشگاهیان دانشآموختگان مهیا سازیم که روزبهروز و قدم به قدم آنها را به اهداف مطلوبشان نزدیکتر کند بهرهگیری از تمام ظرفیتهای موجود در جامعه رسیدن به یک سطح آگاهی مطلوب دانش بنیانی و مهارتافزایی فارغالتحصیلان دانشگاهی انسجام فعالیتهای اقتصادی و نگاه برونمرزی و در نهایت کمک به اقتصاد کلان جامعه یکی از اهداف این یکی پس از اهدافی است که یکی پساز دیگری در این طرح هدف قرار میگیرند
کیان کار: طرحی برای آمادگی برای اشتغال
نیازمند تایپ صوتی پس از خوانش مسیر محتوا هستم
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |