اشتغال یار

menusearch
kianekar.com
(0)
(0)
اشتغال یار


اشتغال یار نام مخفف طرح اشتغال فارغ التحصیلان و فرهیختگان دانشگاهی در ابر طرح کیان کار ست.

 

با توجه به اینکه اولین مقطع از مقاطع طرح کیان کار مرتبط با طرح اشتغال فارغ التحصیلان و فرهیختگان دانشگاهی است برای معرفی و تمرکز بیشتر بر این مقطع دامنه وبگاه اشتغال یار ( http://eshteghalyar.ir) را به دامنه کیان کار ریدایرکت و بازنشانی نمودیم.

 

مقدمه ای در باب اشتغال دانشگاهیان

اشتغال فارغ التحصیلان و فرهیختگان دانشگاهی در مشاغل مرتبط با رشته های تحصیلی شان و تحقق بهره وری کمی و کیفی در شئون زندگی فردی آنها و حیات اجتماعی جامعه نیازمند بررسی یکپارچه همه حوزه هایی است که مرتبط با «شاغل، شغل و بستر شغلی» است. پرداخت به یک عامل از دهها موضوع مرتبط با اشتغال جوانان فارغ التحصیل در جامعه و غفلت از سایر موارد منجر به بروز مسائل و مشکلات عدیده ایی می‌شود که جز « صرف منابع اعم از زمان و انرژی و هدررفت استعدادهای انسانی و حتی اهداف اجتماعی جامعه» نتیجه دیگری نخواهد داشت.
شرکت دانش بنیان کیانیت با علم به این موضوع که عصر حاضر بیش از هر دوره ایی عصر انسان است و اقتصاد امروز در سطوح مختلف اعم از فردی،سازمانی و حتی اجتماعی «اقتصاد مبتنی بر انسان و منابع انسانی» است؛ برنامه جامعی را با ده ها پروژه در دل آن؛ طراحی است که محور بدوی و البته اصلی و غایی ان؛ «اشتغال فارغ التحصیلان جامعه» است.مطالعات صورت گرفته در شرکت کیانیت نشان می‌دهد که بر خلاف جریان رایج در جامعه که در سالهای اخیر - که به سبب بیکاری آشکار یا پنهان دانش اموختگان دانشگاهی شکل گرفته است - بایستی بیش از گذشته به اهمیت تحصیلات آکادمی در ایران توجه کرد و سیاست محدود کردن رشته های دانشگاهی دانشگاه ها و حذف دانشگاه هایی که در دهه 80 شمسی بنا به ضرورت و اقتضای جمعیتی تاسیس و بنا شده اند و امروزه در جای جای کشور به چشم می‌خورند همچون سیاست کنترل جمعیت در دهه 70 شمسی کاملا اشتباه و ناشی از یک منطق وضعی و لحظه ایی و به دور از آینده نگری است. این سیاست غلط به مثابه پاک کردن صورت مسئله - وضعیت نابه سامان اشتغال فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی در جامعه - و عدم تلاش برای حل آن است.
ما معتقدیم این سیاست حتی از سیاست کنترل جمعیت دهه 70 به مراتب خطرناک تر است.

 

 

ضرورت تعریف پروژه های اشتغال برای دانشجویان و فارغ التحصیلان در طرح کیان کار:

 

رشته های دانشگاهی متناسب با بازار کار تعریف می‌شوند لزوم توجه به مجموعه ای از رشته های دانشگاهی در حوزه های مختلف که در یک کسب و کار ایفای نقش می‌کنند سب می‌شود یک سازمان شکل بگیرد. از آنجا که در طرح کیان کار به دنبال ایفای نقش دانشجویان در محیط واقعی کار و اعطای مسئولیت شغلی به انان هستیم نمی‌توانستیم منتظر بمانیم تا بخشی از صنوف کشور حاضر به پذیرش داوطلبانه خیل عظیم دانشجویان کشور شوند پس بر آن شدیم در فاز نخست طرح بخشی از حوزه های شغلی که امکان حضور سازمانی خودمان در آن به صورت مستقل هست را آغاز نماییم سپس در ادامه مسیر دست همکاری و مساعدت به سوی اصناف و صاحبان حقیقی و حقوقی مشاغل برای بکار گیری آموزشی،غیر رسمی و حتی رسمی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی دراز نماییم.

 

آشنایی با اشتغال یار

به مجموعه برنامه ها و عوامل پیش بینی شده به منظور ارتقای سطح توانمندی ها و ظرفیت های دانشگاهیان برای کسب و احراز موقعیت های شغلی مرتبط با رشته تحصیلی شان در جامعه در مجموع اشتغال یار نامیده می‌شود.

 

تفاوت اشتغال یار با کیان کار

همانگونه که پیش تر بیان کردیم اشتغال یار سکانس (مقطع و برش) نخست از ابر طرح کیان کار است و عملا اشتغال یار در دل ابر طرح کیان کار معنا پیدا می‌کند. بهبود عملکرد طرح اشتغال یار به پیشرفت و پیش برد امور طرح کیان کار مرتبط است به بیان بهتر هر چه مقاطع طرح کیان کار جلوتر برود و به درستی و صحت پیاده سازی شود به همان نسبت طرح اشتغال یار در تحقق اهدافش موفق تر خواهد شد.