کیان کار ابر طرحی گفتمانی، مشارکتی و ملی ست

menusearch
kianekar.com
۱۳۹۵/۵/۱ جمعه
(0)
(0)
کیان کار ابر طرحی گفتمانی، مشارکتی و ملی ست
کیان کار ابر طرحی گفتمانی، مشارکتی و ملی ست

این متن در حال ویرایش و تکمیل است .... جمعه 15 اردیبهشت 1402

 

 

چکیده ای از کیفیت طراحی و اجرای طرح کیان کار:

 

هر طرحی برای حصول به درجاتی از موفقیت نیازمند اصول و تدابیری ست. تدابیری که روش دستیابی به منابع و تخصیص درست آنها به مخارج و حوزه های مصرف را مشخص می‌کند. مادامی که در مورد منابع،مخارج و حوزه های مصرف اختلاف نظر هست و سبک های مختلف مدیریتی برخی را بر برخی ترجیح می‌دهند و برخی را زائد و دست و پا گیر می‌دانند؛ بررسی موارد مطالعاتی موفق حکایت از طراحی خاص و منحصر به فرد الگویی دارد که منابع و مخارج خاص خود را به شیوه های مختلف تبیین و معرفی می‌کند و متعاقب پیگیری های بعدی منابع،مخارج،منافع، روش ها و رویکردهای خود را تولید و بازنشر می‌کند. الگوی بومی موفقیت فقط و فقط از همین رهگذر است که بوجود می‌آیدو ابر طرح کیان کار اصول و چارچوب موفقیتش را در سه عامل «گفتمانی»، «مشارکتی» و «ملی» بودن طرح می‌داند. در ادامه مطلب به همین موضوع خواهیم پرداخت.

 

 

مقدمه ای برای چرایی شیوه طراحی ابر طرح کیان کار :

 

کیان کار؛ ابر طرح بخش خصوصی کشور در حوزه «آموزش و دانش» و «اشتغال دانش بنیان» است.


ایران عزیز با همه عظمت و فر و شکوه تاریخی و انسانی اش متاسفانه در حوزه های مختلف در جایگاه درخور و شایسته ای در جهان قرار ندارد. بیش از یک دهه رشد اقتصادی منفی(دهه 90 شمسی)، طیف وسیع فارغ التحصیلان بیکار، موضوع نا به سامان کسب و کار، معضلات روز افزون اجتماعی و فرهنگی و دهها خار چشم ریز و درشتی که بر هیچ کش پوشیده نیست هر روز و هر لحظه آزرده خاطرمان می‌کند.


در کنار کمبودها؛ بی انصافی ست که استعدادها و موفقیت های ریز و درشت کشورمان در عرصه های مختلف بین المللی دیده نشود.

 

آن «کمبودها و ضعف ها» و این «استعداد و توانمندی ها» ؛ ما را به عنوان یک برنامه ریز، طراح و مجری بخش خصوصی بر آن داشت تا ابر طرحی موسوم به «طرح کیان کار» با دو بال «آموزش، دانش و مهارت» و «بنگاه های کوچک و متوسط اقتصادی (SME) » طراحی و به عرصه عمل در آوریم. ابر طرحی که سه ویژگی خاص «گفتمانی»، «مشارکتی» و «ملی» دارد.


ما بر آنیم- در آستانه هزاره سوم میلادی و شکل گیری دنیایی جدیدی که در حال متولد شدن است - خودمان، طرح مان، سازمان طرح مان و حتی کشور را به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بین المللی به پیش ببریم. قدرتی که از ذات، ماهیت، تاریخ و فرهنگ خودمان سرچشمه بگیرد و بس!؟ (توسعه به سبک ایران).

 

 

نقطه عزیمت به سمت موفقیت


در بررسی توفیق کشورهای صنعتی و پیشرفته، کند و کاو در توفیق طرح ها و حتی کنکاش در علل موفقیت شرکت های پیشتاز بین المللی چند نکته شاخص و مشهود وجود دارد:
اول آنکه الگوی توسعه و پیشرفت هر یک از این موارد فوق الذکر؛ منحصر به فرد و یکتا ست.
شاید عوامل مشترکی همچون سخت کوشی، بهره گیری از نقاط قوت و پرداختن به کار متناسب با آنها و توانمندی ها، تکیه به قوه ابتکار و خلاقیت و ده ها عامل ریز و درشت دیگر در موفقیت یکایک این موراد مطالعاتی نقش داشته باشد اما برنامه و الگوی هر یک متناسب با شرایط، توانمندی ها و مقتضیاتی ست که آنها دارند و دقیقا اختلافات و رویکردها و توصیه های تجویزی متفاوت و گاها متناقض همین اشخاص، سازمان ها و کشورها است که کسانی را که به دنبال پیشرفت هستند دچار انحراف و خطا می‌کند.
جمیع عوامل مشترک و اختلافات افراد،سازمان ها و کشورها موفق یک مورد خاص را نمایان می‌سازد الگوهای موفقیت هر یک از این موارد مطالعاتی کاملا «بومی و منحصر بفرد» است.

مورد دوم؛ پرداخت همه جانبه و گسترده به موضوع ماموریت در نظر گرفته شده برای رسیدن به قله های پیشرفت است و این امر مهم میسر نیست جز با تولید و نشر گفتمانی.
به بیان ساده افراد،کشورها، شرکت ها و سازمان های موفق بین المللی برای رسیدن به موفقیت گفتمان خاص خود را تولید می‌کنند. از کشورهای مغرب زمین پیشرو در عرصه های جهانی تا شرکت هایی مثل اپل، مایکروسافت و تویوتا و حتی نمونه های بومی کشور خودمان – همان هایی را که به صورت عامیانه در کسب و کار یا پیاده سازی یک طرح موفق می‌دانیم- همگی بر تولید گفتمانی خاص فعالیت هایشان را به پیش برده اند. گفتمان است که پیوست و دنباله فرهنگی ایجاد می‌کند و همان دنباله فرهنگی ست که «فرهنگ سازمانی یا ملی» را می‌سازد و فرهنگ این لایه رقیق انسانی در تمامی سطوح نظام های انسانی به نحوی خودش را نمود و بروز می‌دهد. از عرصه اقتصاد گرفته تا عرصه روابط اجتماعی و حتی سیاسی.

 

 

 

 

متن پیشین و اولیه این خبر:

متن اولیه خبر:

رهبری در مورخه 12 شهریور 1394 در دیدار با رئیس وقت و فقید مجلس خبرگان رهبرى «آیت الله هاشمی رفسنجانی» و سایر اعضاى خبرگان رهبری فرمودند: نیروهای مؤمن ما در سرتاسر کشور بدانند حرکت، به‌سمت اهداف و آرمانهای اسلامی است.‬آماده‌به‌کار باشند.یعنی آماده‌ی کار اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، آماده حضور در میدانها و عرصه‌های مختلف باشند. در مقابل جهت‌گیری‌های دشمنان که شب و روز نمی‌شناسند ما هم بایستی شب و روز نشناسیم و همه آماده باشیم.«اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم».
 
 

به مناسبت سومین سالگرد دیدار رهبری با خبرگان رهبری در سال 94

در سومین سالگرد دیدار رهبری با رئیس فقید و خبرگان رهبری و پس از خروج قابل پیش بینی امریکا از برجام با اعلام رسمی ترامپ و متعاقب حوادث ناگوار اقتصادی کشورمان بازنشر بخشی از سخنان رهبری در آن روز را بی مناسبت ندانستیم.
 
« استکبار در صدد آن است که کلیشههای مورد نظر خودش را به همهی مردم دنیا تحمیل کند؛ هم به آحاد ملّتها، هم بالخصوص به مسئولان و مؤثّران کشورها؛ یعنی دولتها، نمایندگان مجالس، تصمیمگیران، تصمیمسازان، به قول خودشان اتاقهای فکر، به همهی اینها میخواهند آن کلیشههای خودشان را تحمیل کنند و آن را وارد ذهن آنها و فضای ذهنی آنها بکنند. مایلند همه، جهان را از منظر آنها ببینند؛ مفاهیمی را که آنها بر روی آن تکیه میکنند، با همان رویکرد آنها، با همان نگاه آنها تشخیص بدهند و بشناسند. این رویکرد رویکرد سلطهطلبانه است .»
 
« شما تصوّر کنید آن روزی را که ایران در پیشرفتهای مادّی در سطح کشورهای پیشرفتهی امروز باشد؛ از لحاظ علم، از لحاظ فنّاوری، از لحاظ ثروتآفرینی. یک کشوری با این خصوصیّات: با علم پیشرفته، با صنعت پیشرفته، با یک جمعیّت ۱۵۰ میلیونی یا ۲۰۰ میلیونی، و با برخورداری از معنویّت، یعنی دنبال سلطه نیست، دنبال زورگویی نیست، دنبال تحمیل حرف خودش به دیگران نیست، به مظلومین کمک میکند، و در مقابل گُندهگوییهای زورگوهای دنیا میایستد؛ یک کشور اینجوری را تصوّر کنید؛ ببینید این چقدر برای استکبار جهانی سنگین است! همهی تلاشی که امروز میشود در مواجههی با جمهوری اسلامی، برای این است که چنین روزی پیش نیاید؛ برای این است که این آینده برای جمهوری اسلامی تحقّق پیدا نکند.»
 
« یکی مسئلهی بعد از برجام است که به نظر من مسئلهی بعد از برجام، از مسئلهی برجام مهمتر است. »
 

دیداری از نو در آستانه سه سالگی

از قضا امروز پنجشنبه مورخه 15 شهریور 1397 خبرگان رهبری مجددا با آیت الله خامنه ایی دیداری داشتند
 
11:37 شب مورخه 15 شهریور 1397
 تصویری از آقایان روحانی و هاشمی در جلسه شهریور  1394 با رهبر
تصویری از جلسه دیدار شهریورماه سال 1394 خبرگان با رهبری
 علیرغم همه انتقادات و انتظارات برآورده نشده ی رهبری در برجام؛ آیت الله خامنه ای از دولت حمایت کردند و میخی بر تابوت  دولت در سایه کوبیدند.
کلید سخنان رهبری پس از آشفتگی های برجامی
 حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهور در غیاب پشتوانه سیاسی اش آیت الله هاشمی در جلسه با رهبری
دیدار سال 1397
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر