رضا روستا آزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در برنامه تلویزیونی ثریا و در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاههای ما خودشان را متولی اشتغال میدانند یا خیر اظهار داشت: متاسفانه واقعیت این است که دانشگاههای ما خودشان را متولی اشتغالزایی نمیدانند. محتوای آموزشی دانشگاهها و جذب نیروهایشان حدود صد در صد با دنیای واقع بی ارتباط است. دانشجوهای ما فرصت برای فکر کردن و به عمل آوردن آموزههایشان ندارند.
وی اظهار داشت: یکی از همکاران ما به آمریکا رفته بود و برای من گزارشی تهیه کرد و گفت فلان دانشگاه برای ارائه دوباره به گچ و تخته یا وایت برد و ماژیک برگشتهاند و دلیلش هم این است که با این روشهای ارائه پیشرفته مثل پاورپوینت استاد سریع از مباحث میگذرد و ذهن جوان دانشجو جذب نمیکند و عقب میماند. جالب این است که نظام آموزشی رصد میکند که همین تکنولوژِ وقتی باعث ایجاد فاصله بین استاد و دانشجو میشود سریعا متوقف میشود.
روستاآزاد همچنین با ذکر خاطرهای از یک دانشجو که کار عملیاتی کرده بود و از درس استاد عقب ماند و درس را پاس نکرد تصریح کرد: سیستم آموزشی واقعا ایراد دارد. بنده بعنوان رئیس دانشگاه متاسفانه بارها به دانشجویان عرض کردم که متاسفانه نظام دانشگاهی به گونهای است که دانشجو نباید فکر کند و فقط باید یسری مباحث را حفظ کنید.
محمد مهدی نژاد نوری گفت: این طرح های کلان ملی که رهبر انقلاب هم به آنها اشاره کردند، 40تا طرح در سال 90 بود که با همکاری همه دستگاههای اجرایی کشور تهیه شد و در شورای عالی عطف تصویب شد که اساسا یکی از اهداف عمدهاش این بود که دانشگاهها را به سمت دانشگاه کارآفرین سوق بدهد اما وقتی دانشگاه ها درگیر مسائل اصلی و موردنیاز کشور بشوند بدیهی است که مهارت ها افزایش پیدا میکند و صنایع جدید مبتنی بر نیازهای جدید ایجاد میشود و کسب و کارهای جدید ایجاد خواهد شد.