طرح حوزه رسانه

menusearch
kianekar.com
(0)
(0)
طرح حوزه رسانه

انسان بالطبع یک موجود اجتماعی است و ارتباطات از لوازم «اجتماعی شدن» و «اجتماعی بودن» انسان محسوب می‌شود. از این رو جوامع بنا به دلایل مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی اقدام به گسترش ارتباطات می‌کنند و بخشی از منابع انسانی هر کشوری در حوزه ارتباطات تحصیل کرده و سپس روانه بازار کار می‌شوند.


از دانشجویان و دانش آموختگان رشته علوم ارتباطات گرفته تا دانشجویان رشته هنر، مترجمی، ادبیات، عکاسی، رشته های حوزه های حاکمیتی و حتی برخی رشته های فنی و مهندسی در حوزه ارتباطات مشغول به کار میشوند.


کشور ما نیز ایران بنا به دلایل مختلف در حال حاضر در سطح مناسب ارتباطی چه به شکل داخلی و چه به شکل بین المللی و منطقه ای نیست. علیرغم وجود رسانه‌های قوی و تاثیرگذار چه در داخل و چه در خارج امکان ارتقای بهره وری رسانه های موجود و حتی شکل گیری رسانه های جدید تر و قوی تر وجود دارد.


کسب و کار در حوزه رسانه اگرچه نسبت به سایر حوزه ها جدیدتر و نوین تر است و کمتر رگ و ریشه کسب و کارهای سنتی جامعه ایرانی و معضلات مبتلابه آنها را دارد، اما بری از مشکل و معضل نیست از قضا بنا به دلایلی لیست این خطاها و اشکالات کم هم نیست.


با توجه به اینکه این رشته تحصیلی و کاری وارد شده از جوامع غربی در دوره قاجار با محوریت روزنامه نگاری است، ریشه برخی از مسائل مبتلا به در این حوزه و مصائب و مسائل پیرامونی را بایستی در وارداتی بودن آن جستجو کرد و سهمی را هم شرایط سیاسی،اقتصادی و اجتماعی اختصاص داد.

 

وقوع انقلاب اسلامی در ایران ظرفیت های خاصی را برای رسانه ها به وجود آورده است که کتر مورد توجه قرار گرفته است ضمن اینکه تجربه گام اول انقلاب نشان می‌دهد که نیازمند بازنگری در « نوع روابط رسانه‌ها با جامعه»، «رسانه با حاکمیت»، «رسانه با رسانه» و «رسانه با سایر حوزه ها و مولفه های دیگر» می‌باشیم.

 

 

طرح رسانه ای کیان کار سعی می‌کند با یک طرح مدون و جامع از توان دانشجویان و دانش آموختگان فعلی کشور در حوزه های مختلف رسانه برای ارتقای عملکردی رسانه های فعلی و البته شکل گیری رسانه های نوین و جدیدتر بهره گیرد. در این اثنا ما دست کمک و یاری به سوی تمام فعالین حوزه های رسانه‌ای کشور از قبیل خبرنگاران، عکاسان، سردبیران و مدیران مسئول رسانه های کشور و حتی مدیران فعلی و پیشین حوزه رسانه ای دراز می‌کنیم تا بتوانیم در یک طرح مشارکتی، فرصتی را برای اشتغال جوانان فرهیخته این مرز و بوم رقم بزنیم.


در حال حاضر سامانه خبری خط ویژه با تارنمای http://khatevizhehnews.ir/ یا http://hotlinepress.ir/ در دسترس عموم هموطنان است.


قرار است در گام های نخست از این بستر برای ارتقای توان عملیاتی و علمی دانشجویان و دانش آموختگان رشته های علوم ارتباطات و رشته های مرتبط با علوم رسانه بهره بگیریم. در پایگاه خبری خط ویژه سعی می‌کنیم که به واکاوی علل عدم توفیق رسانه‌های کشور در ارتباط گیری موثر و به هنگام با مخاطب داخلی پی ببریم و در ضمن به فراخور مأموریتی که برای خط ویژه تعریف کرده ایم یک ارتباط قوی با کل جامعه برقرار کنیم. ضمن اینکه در خط ویژه سعی خواهیم کرد جامعه را نسبت به پیامی که دریافت می‌کند و هر آنچه در حوزه رسانه سواد رسانه‌ای می‌گنجد؛ آگاه و مطلع کنیم.

 

بنابر آنچه گفته شد در طرح کیان کار توجه خاص و ویژه ای به حوزه ارتباطات و رسانه خواهیم داشت تا بتوانیم از ظرفیت های فعلی رسانه ای کشور برای اشتغال جوانان بهره بگیریم و البته به دنبال ظرفیت سازی در این حوزه برای جذب بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته های مرتبط با رسانه و علوم ارتباطات می‌باشیم.